Billund KarriereTour BYG

Onsdag den 25. september 2024

Med Billund KarriereTour BYG får studerende mulighed for at kigge ind bag hegnet på 2 store byggerier, hvor bæredygtigheden er i fokus.

De studerende får indblik i tankerne bag de store lokale byggerier TRAVBYEN og KOM CAMPUS (LEGO), og kommer ind og ser byggepladserne og de bæredygtige løsninger.

Byggerierne

Travbyen

Travbyen er en ny bydel i Billund – børnenes hovedstad.

Billunds forhenværende travbane udvikles til en ny bydel, der skal bidrage til udviklingen af Billund som børneres hovedstad. Et særligt sted hvor leg, læring og kreativitet er nøgleordet.

KIRKBI A/S står bag udviklingen af den nye bydel, som vil komme til at rumme op til 550 boliger, fælles faciliteter til deling mellem beboerne, et stort grønt område kaldet ‘det grønne hjerte’, samt plads til små lokale butikker, parkering og en daginstitution

Travbyens bygninger skal bygges i materialer, som har et lavt klimaaftryk i forhold til branchens nuværende normer. Det kan være naturlige materialer eller genbrugte materialer. Husene skal være af god kvalitet, så bygningerne holder længe, og så de kan bruges til mange forskellige ting over tid.

Med Travbyen ønsker man at løfte barren for, hvor bæredygtigt man kan bygge. Derfor vil man gennemføre eksempelbyggerier, som skubber til grænsen for hvor lavt et CO2-aftryk, der kan opnås.

Første fase af byggeriet af Travbyen gik i gang i april 2024. Her bygges de første 180 boliger, og det forventes at, de første beboere kan flytte ind i slutningen af 2026.

LEGO KOM Campus

K.G Hansen og Sønner A/S med adresse i Grindsted er hovedentreprenør på byggeriet af det nye LEGO KOM Campus.

Byggeriet, som er på 46.000 kvm, består af kontorlokaler, mødelokaler, kantine, værksteder, støberi, laboratorier og testfaciliteter m.m. og vil, når det står færdigt komme til at huse cirka 1.900 medarbejdere, der arbejder med ingeniørarbejde, kvalitet og produktion.

Med byggeriet er der fokus på at reducere miljøpåvirkningen til et minimum, og bygningen designes med henblik på at kunne leve op til de absolut højeste standarder inden for bæredygtighed. Målet er at bygningen certificeres som LEED Platinum – den højest mulige LEED rangering inden for bæredygtigt byggeri. For at opnå dette opføres byggeriet med stål og beton med lavere CO2-belastning, og i kontorarealerne bliver FSC-certificeret træ det bærende byggemateriale.

Derudover vil der også være fokus på at energioptimere og nedbringe vandforbruget, blandt andet gennem energieffektive installationer, intelligent indendørsbelysning og regnvandsstyring gennem blandt andet grønne tage.

Byggeriet forventes at stå færdig i slutningen af 2025.